Zdrowa i pyszna niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnej pizzy! Nie powoduje nadmiernego wyrzutu insuliny i odżywia mikrobiom jelit.
Głęboki zielony kolor jarmuż zawdzięcza chlorofilowi, który ma silne działanie przeciwutleniające i wspomaga procesy oczyszczania organizmu. Zawiera też witaminy K i C, sole mineralne wapnia i potasu, luteine oraz sulforafan o działaniu antynowotworowym.
Shakshuka to klasyczne danie północnoafrykańskie i bliskowschodnie, które spożywa się na śniadanie lub dowolny posiłek dnia. Prosty i szybki posiłek, idealny na dietę keto, low carb, LCHF, paleo, bez glutenu.
Cukinia posiada wiele cennych właściwości zdrowotnych, ma niską zawartość kaloryczną i jest warzywem niskowęglowodanowym. Genialna alternatywa dla potraw mącznych (makarony, lasagne) czy wysokoskrobiowych jak np. bardzo popularne placki ziemniaczane.
Bogate źródło wapnia, witaminy A, C, kwasu foliowego, żelaza, magnezu oraz chlorofilu a zawarty w pesto czosnek ma silne działanie wzmacniające odporność, przeciwwirusowe (także przeciw Covid), przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwmiażdżycowe.