Przysmak na wiosenny detoks i wsparcie odporności - uczta dla podniebienia i zdrowia. Czosnek niedźwiedzi, pełen prozdrowotnych właściwości, nadaje niepowtarzalny smak, a jego delikatny aromat pozwala uniknąć nieprzyjemnego zapachu, który często towarzyszy spożyciu czosnku.
Pyszne białkowe śniadanie lub lunch dla optymalizacji procesów metabolicznych i obniżające poziom glukozy we krwi - ciesz się lepszym zdrowiem i energią każdego dnia.
Zdrowy, pyszny i prosty deser: szarlotka z mąki orkiszowej i samopszy to niezwykła podróż w krainę pradawnych ziaren zbóż. Zawierają one mniej glutenu oraz są bogatsze w białko, składniki mineralne i błonnik, świetnie urozmaicając dietę.
Pyszne i pożywne białkowo-tłuszczowe śniadanie, które utrzymuje długotrwałe uczucie sytości, ale także reguluje poziom cukru we krwi i wspomaga metabolizm. Poznaj omlet z kurkami jako doskonały wybór na zdrowe śniadanie.
Kremowa zupa z zielonych szparagów to niskowęglowodanowy posiłek na normalizację poziomu cukru i insuliny we krwi, co jest istotne dla osób z insulinoopornością, hiperglikemią i cukrzycą. Przeczytaj, dlaczego warto włączyć ten zdrowy przepis do swojej diety.
Zdrowa i pyszna niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnej pizzy! Nie powoduje nadmiernego wyrzutu insuliny i odżywia mikrobiom jelit.
Rozgrzewająca zupa o wysokiej zawartości błonnika, odżywiającego mikrobiom oraz wspomagającego perystaltykę jelit. Zawarte minerały i antyoksydanty wzmacniają działanie przeciwzapalnie.
Szybka, prosta i niebywale smaczna zdrowa alternatywa do klasycznego spaghetti. Na 100g tylko 15kcal zamiast 362kcal jak w przypadku mącznego makaronu. Dodatkowo ogrom zalet likopenu!
Idealny na po-treningową regenerację świeżo wyciśnięty sok z pietruszki to napój bogaty w witaminy, minerały i substancje o silnym działaniu antyoksydacyjnym, antybakteryjnym i antywirusowym.
Cukinia posiada wiele cennych właściwości zdrowotnych, ma niską zawartość kaloryczną i jest warzywem niskowęglowodanowym. Genialna alternatywa dla potraw mącznych (makarony, lasagne) czy wysokoskrobiowych jak np. bardzo popularne placki ziemniaczane.