Pyszne i pożywne białkowo-tłuszczowe śniadanie, które utrzymuje długotrwałe uczucie sytości, ale także reguluje poziom cukru we krwi i wspomaga metabolizm. Poznaj omlet z kurkami jako doskonały wybór na zdrowe śniadanie.
Kremowa zupa z zielonych szparagów to niskowęglowodanowy posiłek na normalizację poziomu cukru i insuliny we krwi, co jest istotne dla osób z insulinoopornością, hiperglikemią i cukrzycą. Przeczytaj, dlaczego warto włączyć ten zdrowy przepis do swojej diety.
Odkryj zdrowotne właściwości soku z pokrzywy, który wspiera wątrobę, nerki i łagodzi objawy alergii. Działa jako naturalny oczyszczacz krwi, obniża ciśnienie krwi i jest źródłem cennych składników odżywczych.
Zdrowa i pyszna niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnej pizzy! Nie powoduje nadmiernego wyrzutu insuliny i odżywia mikrobiom jelit.
Rozgrzewająca zupa o wysokiej zawartości błonnika, odżywiającego mikrobiom oraz wspomagającego perystaltykę jelit. Zawarte minerały i antyoksydanty wzmacniają działanie przeciwzapalnie.
Zdrowa deserowa propozycja na kompleksowe uzupełnienie kolagenu w organizmie na: kości, stawy, chrząstki, zęby, oczy, naczynia krwionośne i limfatyczne aż po włosy i paznokcie.
Wyśmienity posiłek dla osób dbających o zdrowie i wiek metaboliczny, na który możemy mieć wpływ przez odpowiednią dietę, aktywność fizyczną i umiejętne zarządzanie własnymi emocjami.
Idealny na po-treningową regenerację świeżo wyciśnięty sok z pietruszki to napój bogaty w witaminy, minerały i substancje o silnym działaniu antyoksydacyjnym, antybakteryjnym i antywirusowym.
Głęboki zielony kolor jarmuż zawdzięcza chlorofilowi, który ma silne działanie przeciwutleniające i wspomaga procesy oczyszczania organizmu. Zawiera też witaminy K i C, sole mineralne wapnia i potasu, luteine oraz sulforafan o działaniu antynowotworowym.
Shakshuka to klasyczne danie północnoafrykańskie i bliskowschodnie, które spożywa się na śniadanie lub dowolny posiłek dnia. Prosty i szybki posiłek, idealny na dietę keto, low carb, LCHF, paleo, bez glutenu.